SISTEM PENGURUSAN UNTUK PENGAJAR

“Pembelajaran merupakan kunci dalam kehidupan dan guru memberikan impak dalam hidup anak murid” – Solomon Ortiz

Mendidik anak-anak adalah salah satu pekerjaan yang paling penting kerana dapat membentuk anak-anak pada masa depan mereka. Sebagai pendidik, kebanyakan masa dibelanjakan untuk mengurus tugas pentadbiran daripada mengajar. Dengan Anak2U, kami mengutamakan pendidikan. Berikut adalah beberapa manfaat Anak2U untuk pendidik.

Pastikan kanak-kanak selamat dan menyediakan pendidikan yang berkualiti: Dengan kanak-kanak, keselamatan amatlah penting. Ibubapa ingin tahu bahawa anak-anak mereka siaht dan selamat. Anak2u membantu anda mengetahui perkembangan kanak-kanak dalam penyeliaan anda.

Aplikasi Anak2u memperkuasakan pendidik: Tangkap detik penting kanak-kanak dan belajar dengan foto, video dan nota untuk berkongsi dengan keluarga. Penerangan detik pembelajaran dengan kanak-kanak dengan mudah dan berkongsi dengan keluarga dalam masa nyata. Gunakan dokumen yang dikumpulkan untuk memahami bagaimana mereka berfikir dan belajar. Mereka juga boleh menggunakannya sebagai asas dan perancangan untuk kanak-kanak di masa hadapan.

Pantau dan rekod kehadiran: Anda boleh mengesan di mana anak-anak anda berada. Anda mempunyai akses kepada jumlah kanak-kanak, lokasi mereka pada setiap masa dan tiada lagi pendaftaran menggunakan kertas. Ibubapa juga boleh mengikuti lokasi kanak-kanak dalam masa nyata. Rakaman kehadiran digital juga membolehkan bil berdasarkan jam dan dapat merancang sumber yang cekap.

Β 

Lengkapkan laporan harian dengan cekap: Lengkapkan laporan harian untuk seluruh kelas. Anda dengan boleh rakam dan berkongsi maklumat mengenai aktiviti harian seperti waktu makan, waktu toilet, waktu mandi, minum susu dan waktu tidur. Termasuk juga nota mereka, kesihatan, insiden dan anugerah kanak-kanak. Mengurangkan kertas kerja harian dan kerja manual lambat. Benarkan keluarga mengikuti penjagaan anak mereka dalam masa nyata. Masa yang anda luangkan untuk kerja manual lebih sedikit dan lebih banyak diluangkan dengan anak-anak!

Pembelajaran boleh dipantau: Pemerhatian pembelajaran boleh disambungkan dengan objektif kurikulum yang dipilih. Anak2u menawarkan kurikulum yang sudah siap sedia. Pendidik juga boleh menambah komen pada aktiviti kanak-kanak untuk membuat pemerhatian yang bermakna untuk dikongsi dengan keluarga dalam Aplikasi Ibu Bapa. Semua laporan dikumpulkan secara automatik dalam Laporan Kanak-kanak sendiri. Laporan ini boleh dilihat sebagai perbincangan pembangunan, dieksport dan dikongsi bersama dengan keluarga mengenai aktiviti anak-anak mereka.

Urus acara dan kalendar: Paparan acara menunjukkan semua acara yang ada. Keluarga sentiasa dimaklumkan tentang aktiviti baru dan dapat mengesahkan penyertaan secara langsung malalui aplikasi. Tiada lagi penulisan, pencetakan dan mengumpul kertas daripada ibubapa. Anda boleh membuat acara dengan mudah, menjemput peserta dan melihat siapa yang telah mengesahkan atau menolak. Anda juga boleh mengikuti kehadiran akan datang kanak-kanak dalam Kalendar untuk merancang aktiviti pusat jagaan anda di masa hadapan.

Β